INJECTIES

Injecties

Injecties worden gebruikt voor zowel behandeling als diagnostische doeleinden van rugpijn. Er zijn verschillende soorten van injecties die uw arts kan suggereren.

Epidurale steroïde injectie

Rugpijn door ontstoken zenuwwortels en facetgewrichten kunnen profiteren van een epidurale steroïde injectie. Bij een epidurale steroïde injectie, wordt het medicatiemengsel ingespoten in de epidurale ruimte rondom de zenuwwortels. In het algemeen, wordt een epidurale steroïde injectie alleen gegeven als andere operatieve behandelingen niet werken. Epidurale steroïde injecties zijn niet altijd succesvol in het verlichten van pijn. Als ze werken, kunnen zij slechts tijdelijk verlichting bieden.

Selectieve zenuwwortel injectie

Een ander type van een injectie die steroïde medicijnen plaatst rond een specifiek ontstoken zenuwwortel, wordt een selectieve zenuwwortel injectie genoemd. De fluoroscopie wordt gebruikt om de naald op de juiste plek te plaatsen, namelijk de pijnlijke spinale zenuwwortel. De zenuwwortel wordt vervolgens overgoten met de medicatie. Sommige artsen geloven dat door deze procedure, er meer medicijnen komen op de pijnlijke plek. In moeilijke gevallen kan de selectieve zenuwwortel injectie ook helpen chirurgen te bepalen welke zenuwwortel het probleem veroorzaakt voordat de operatie wordt gepland.

Facetgewricht injectie

Wanneer het probleem uit de facetgewrichten komt, kan een injectie in één of meer facetgewrichten helpen te bepalen welke gewrichten het probleem veroorzaken en het verlicht ook de pijn. De fluoroscopie wordt gebruikt om een naald te begeleiden in het facetgewricht. Het facetgewricht wordt vervolgens gevuld met het mengsel van medicijnen. Als de injectie onmiddellijk de pijn verlicht, helpt het te bevestigen dat het facetgewricht de bron is van pijn. De steroïde medicijnen verminderen de ontsteking in het gewricht over een periode van dagen en het kan de rugpijn verminderen of weghalen.

Trigger Point Injecties

Injecties van een lokaal verdovingsmiddel gemengd met een cortison-medicatie worden soms gegeven in de spieren, gewrichtsbanden, of andere zachte weefsels in de buurt van de wervelkolom. Deze injecties worden triggerpoint injecties genoemd. Deze injecties kunnen helpen om de pijn in de rug te verlichten en het verlicht spierspasmen en tenderpoints (drukpunten) in de rugspieren.

Disclaimer:


De informatie op deze website is bedoeld als educatief hulpmiddel en is niet bedoeld als garantie of ter vervanging van een medische diagnose. Raadpleeg een arts voor een volledige lijst van indicaties, contra-indicaties, voorzorgsmaatregelen, waarschuwingen, klinische resultaten en andere belangrijke medische informatie die betrekking heeft op deze procedure. De informatie op deze website is mogelijk niet van toepassing op uw toestand, behandeling of het resultaat ervan, aangezien chirurgische technieken variëren en complicaties kunnen optreden. Het is belangrijk om de haalbaarheid van een chirurgische ingreep met een arts te bespreken om de juiste behandelingsoptie te bepalen.