CHIRURGISCHE PROCEDURES

Chirurgische procedures

Er zijn veel verschillende operaties voor rugpijn. Het doel van bijna alle spinale operaties is om druk te verwijderen van de zenuwen van de wervelkolom, overmatige beweging te stoppen tussen twee of meer wervels, of beide. Het type van de ingreep die het beste is, hangt af van de omstandigheden die de patiënt heeft en de symptomen.

Laminectomie

De lamina is de deklaag van de botring van het wervelkanaal. Het vormt een dak-achtige structuur over de rug van de wervelkolom. Wanneer de zenuwen in het wervelkanaal worden uitgeperst door een hernia of osteofyten duwen in het kanaal, verwijdert een laminectomie deel of het geheel van de lamina om de druk op het ruggenmerg zenuwen te verminderen.

Discectomie

Wanneer de tussenwervelschijf is gescheurd, kan het gedeelte dat is gescheurd in het wervelkanaal druk geven op de zenuwwortels. Dit kan leiden tot pijn, zwakte en gevoelloosheid dat uitstraal in één of beide benen. De operatie verwijdert het gedeelte van de tussenwervelschijf die drukt op de zenuwwortel, deze operatie heet een discectomie. Deze operatie wordt uitgevoerd via een incisie in de lage rug direct over de tussenwervelschijf die is gescheurd.

Lumbaalfusie

Als er teveel beweging is tussen twee of meer wervels, kan de overtollige beweging zowel mechanische pijn en irritatie veroorzaken van de zenuwen van de lumbale wervelkolom. In dit geval wordt meestal een soort van spinale fusie aanbevolen. Het doel van een spinale fusie is om twee of meer wervels aan elkaar te laten groeien, of fuseren, in één bot. Een solide fusie tussen twee wervels stopt de beweging tussen de twee botten. De pijn is verminderd, omdat de fusie de constante irritatie en ontsteking vermindert van de zenuwwortels. Er zijn veel verschillende soorten van spinale fusies.

Disclaimer:


De informatie op deze website is bedoeld als educatief hulpmiddel en is niet bedoeld als garantie of ter vervanging van een medische diagnose. Raadpleeg een arts voor een volledige lijst van indicaties, contra-indicaties, voorzorgsmaatregelen, waarschuwingen, klinische resultaten en andere belangrijke medische informatie die betrekking heeft op deze procedure. De informatie op deze website is mogelijk niet van toepassing op uw toestand, behandeling of het resultaat ervan, aangezien chirurgische technieken variëren en complicaties kunnen optreden. Het is belangrijk om de haalbaarheid van een chirurgische ingreep met een arts te bespreken om de juiste behandelingsoptie te bepalen.